Monday, November 21, 2011

Akhirnya..


Hehe..ni bkn pasal ape..ni pasal my alisha...akhirnya umur die 5 bulan bru la selalu tgk die meniarap..sblum2 ni bkn x reti..die sekali sekala je..ak suka ckp bilela alisha nak meniarap ye..hehehe..sekali ha..asal letak je...kejap tu nak meniarap la..bkn saje meniarap..malah ibu jari kaki pun dh pandai masuk dlm mulut..huhu..bahayo tu..hahaha..

Ok..Layan ..








Friday, November 18, 2011

GELAGAT ALISHA...

Alisha skrang suka nak jerit..bkn nangis ye..die jerit mcm org excited gitu..ma ak kata die nk belaja berckp..hahah..alisha2..

Layanla video ni..back up suara tu suara ak ngan mama ak..:)ni time kitaorg saje bgi bunga manggar tu..die jrit smbil buat muka geli ngan benda tu..hihi

video



Monday, November 14, 2011

OFIS BARU KERJA BARU..HUHU

Huhu..14/11/2011 ak start keje kat tmpt keje baru kat kepong..ade dh entry pasal ak interview kat situ..okla..x la jem pun gi kepong tu..kul 8 ak gerak..kul 8.15 ak dh smpai..pastu ak x tau nk buat ape..crila kedai mane2 ak nk lepak..sekali hambik ko..banyak gila kedai cina..kedai melayu tarak..round2 semua tempat..jumpala satu kedai mamak ni..okla dri xde kan..ak lepak smpai 8.45.smpai opis tercongok gak lagi..sbb kena tgu sape la nk incas ak ni..hahaha..semua dtg muke selamba je..punyela ramai staf opis ni..dn kebanyakkannya cina..bkn pe manager yg incas ak tu lambt smpai..nama pun bos ikut suke diela kan...huhu..

1st start keje ak masuk bilik training..ade staf bahagian HR briefing ak pasal company ni..pastu die kenalkan ak pada smua staf..dh selesai smua dukla ak kat tmpat ak la kan..die suh dak kat department ak tu ajarla pape kat ak..peningggg ak keje ni..hahahah..yelah mane tak nye ak dulu mane de wat keje2 yang berkaitan invoice nombor2 bagai ni..sekali skrg hambik ko..keje semua banyak kaitan ngan kira2..okla..kurang2 tambh pengalaman keje ak..cuma biasala peningg sbb 7 tahun ak keje kat ofis lama keje gitu2 je..ni company besar gak..besar gakla keje die..huhu..ak belum rapat ngan sesape pun..ak survey dulu..ak buat2 la jdi pompuan melayu terakhir dulu..akan 1st msuk nk terkinja2 kan..huhu..

Semoga ak dpat melepasi 3 bulan percubaan kat opis ni..amin..:)


NUR ALISHA & AYATUL HUSNA

Hehehe..ni anak buah baru ak..anak adik lelaki ak..anak yg ke2..dh bgitau kat entry sblum nikan..jdi layan jela pic alisha ngan husna..insyaALLAH Semoga kedua-duanya membsar dengan shat dan menjdi anak yg baik,soleh dan cerdik..amin...dua org ni lahir pada tahun yg sama..bulan je lain2..:)






PELAKON TAMBAHAN..

11/11/2011-Hehe..jgn slah anggap ye..bkn ak jdi pelakon glamer tu ye.,ni ak kena paksa ngan adik ak jdi pelakon tuk assigment die.pgi2 ni ak bwk adik ak g dewan bahasa pustaka sbb adik ak de nak interview staf kat sana pasal penerbitan buku..gilo tul..mane2 g jem je..ikut jln kuching jem,,ikut ampang jem,.tpi sib baik x lama.cuma jauh sketla..smpai lambt tul..dlm kul 10..sbb campur ak terikut jalan salah..hahah..janji 9..smpai je sana ak suh adik ak g dulu..sbb ak kena u turn bagai..die naik dulu..smpai ak terus masuk parking smua..ak naikla atas.Sampai2 adik ak kuar jap jumpa ak..kata suh ak belakon jadi mmber die..sbb die kata dtg 3 org..tp sbb mmber die jauh2 x dpt dtg.adik ak plak bleh kata ngan org tu mmber lambt sket,.org tu kata xpe..kita tgu kawn awk.tu ak kena jdi pelakon tu..haahahha

Mengelabah sket,..yelah,.muka mak org suh jdi student..hahha..tpi adik ak kata selamba je..ak pun dgr2 jela.


Alisha kena Ulser

9/11/2011 - Sebelum ni ak de cite alisha kena ulser kan..ak dh sapu ubt dri kelinik kerajaan..stil x baik2..makin banyak putih tu..huhu..yg ketara time nk blik ke KL dri kelate..so ak decide nk bwk gi swasta plak..blik2 tu mndi2 kan die..terus bwak gi jumpe doktor..doktor tu check dlm mulut alisha die kat banyk gk..dia kta ni sbb alisha mungkin suka simpan susu dlm mulut.tu jdi camtu..lama2 tu jadi kuman dalm mulut tu..ak pun rasa logik gak..sbb alisha dri kecik mmg camtu..suka simpn..hehe..

Doktor tu kata de ubt yg cpt baik..khas tuk baby..tup2 die check stok abis..hahha..abis tu,..die cll kwn die suh simpn satu..die suh ak dtg ari ni...tghari ak dtg ambik ubat tu..kecik je ubt tu..tpi rm35 tu..terkojut den..hehehe..sbb selama ni ak gi kelinik ni..murah2 je..mungkn ubt ni sush nk dpt kot.:p..x kisahla..balik2 k terus letkkn dlm mulut alisha..doktor tu kata bia je dlm mulut bby..bia die main sndiri ubt tu dlm mulut die..dia yang akan sekat kan ubt tu dlm mulut die..pastu ptg tu ak blik..dh ok dh sket.tgl kt dlm lgi sket..betull kot cpt ubt tu..

Layanla pic alisha kt Klinik..



Raya Haji di Kelate..

1st time ak sambut raya haji di kelate.Thun lepas x dpt sbb ak time tu de problem bleeding.Tkut rahim x kuat.jadi x balikla..duk reht je. Best gakla raya kat sane.puas gile makan sate..smpai rasa xnk mkn ste dh..hahaha..pic ak ber3 x jdi sgt sbb alisha xnak duk diam n meragm..ak rasa la yg best raya haji kat kelate ni  sbb ramai jemput2 mkn daging yg dikorban tau di qiqh kn tu..dorng jmput dtg rumh..smbil2 kite menziarhi..mcm raya pose je ak rse..hehe

Okeyla layan je pic sekeping dua dri den ye..huhu



mcm buncit plak..hahaha..sbnarnye terke dpnkan prut ye..:P..


Cerita Di kampung (Part 2)

Pagi raya  kul 6 lebih ak dh bgun dah..mandi2 makan2 bagai..ak suka blik gak umah mek time2 raya..sbb ape..ak bleh mkn puas2 sate..hahah.dorang suka order sate banyak2..smpai muntah n rasa ko mlas dh tgk sate pasni.heheh..alisha mmgla bangun lambt..die tdo lambatkan..jdi sblum org balik smbhyang raya ak cpt2 mandikan die..walaupun ak tau die ngantuk lagi n x cukup tdo..

Alisha skrg ni nk pakai baju die dh mcm nk bertinju ngan ak..tang time nk masuk bhagian tgn je jerit..malas la tu..Alisha2..Mood die pagi tu still on off gak.. x ckup tdo la tu..tp nak wat camne..raya kan.org pun suka nak main ngan die..

Ni pic dak kecik yg lasak skrg..:)



Tuesday, November 8, 2011

 Cerita Di Kampung (Part 1)


5/11/2011 - Hari sabtu dalam kul 3 ak berangkat ke LCCT.Ak nye flight kul 5.50..smpai sana lbih kurang 4 4.20 lebih gakla..ingt bleh self check-in..sekali kat screen kata kena g service counter..beraturla kat situ..dapatla tgk ragam org yg nak naik flight..ada yg lambt..try tuk check in..x bleh..merayu2 tpi still x dpt..genang ari mata dorang..kalau ak pun sedih..ramai yg kena camtu..so kalau korang dtg lambt..x leh dh masuk..ramai jadi camtu..sian ak tgk..x leh salahkan air asia gak..dh tulis kat booking tu kena ada 45 minit sblum time kan..jadi kenala dtg awl2..sbb nk tiket lagi..(hehe..sbnarnye ak pnah kena sekali..x dpt ak blik kelate lepas kawin ari tu..1st time nk blik plak tu..:P)..

Eh..tersasar plak.ok..ni citenya..alisha time dalam kete nk dkt smpai lcct baru nk tido..so dh smpai tu xleh nak wat ape la..angkat die..mestila die jaga la kan..die ok je..sengih2 bagai..naik flight pun ok lagi..main2 ngan ak gelak2..sengih2 ngan makcik sebelah ak tu..pastu dlm 20 minit nk dkt smpai..die mragam..dh jerit sket..ak tau die nk tdo..ak bringkan die..bgi susu..tup2 mata die lelap.tdo plok dah..nk dkt smpai plak tu..dh smpai time angkat die..terjaga lagi..smpai2 laki ak dh tgu kat situ..ambikla alisha..mula2 alisha ok lagi..tetiba nk smpai kat dlm kete die tgk muka en ipe terus die jerit2..merah2 muka die..terkejut kitaorg..semua org pandang..tetiba ye..ak terus masuk kete..baca pape...die diam pastu ak bgi susu..tetiba pandang ak..trus die tdo..Perjalanan dri airport ke umah laki ak 1 jam gak la...so dlm kul 7.40 kot smpai umah mek..

Jeng jeng..ni lagi sadis citenye..smpai2 kat kg..trun dri kete.semua org dh tgu kedatangan kami..hehe..sbnarnye tgu alisha je..hahha..mak mertua ak trus nk angkt alisha..die tdo time tu..tah camne..kut die dgr riuh2..die jagala..dorang main ngan die jap..ak smpatla gi mandi2 jap..tup2 die nangis beria sgt..laki ak pegang lagi die nngis..merah2 muka die..sian sgt..laki ak kata jomla bwk round naik kete..sbb kat umah ak kat ulu yam tu die penah jdi camtu..msuk dlm kete..terus die diam..bwkla round2 jap..tdo die jap..smpai umah naik je kat umah..die jaga..pastu nngis lagi..ak ni dh pening..nape plak ni..meremang bulu roma ak..sian ak tgk alisha..die nngis mcm tkut2..merah2 muka die..serak2 suara die..ak kata jomla kuar..sian die..mek ak call kwn die..die tu bleh la tgk2 kan sket..die kata baca la pape..last sekali x leh gak ni..ak terus bwk alisha kuar..laki ak terus suh mek die ikut..bwk gi jumpe kwn die tu..kalau ak.ak bwk gi kelinik je..hehehe..masuk dlm kete senyap je alisha..penat dh kot nangis....

Smpai umah kwn tu..masuk la..die baca2 ayat sket..time ni alisha tdo..pastu laki ak kata ngan makcik tu..cuba tgk kat die..sbb alisha cam tkut ngan die je..makcik tu periksa laki ak..die x tanya pun laki ak skit blah mane..die baca pastu die kata sakit blah kiri ke..laki ak kata aah..mcm tau je makcik tu..ak x caya sgt la..tp kkdg benda2 halus ni ada kan kt mane2..makcik tu cuba tuk kuarkan..tpi die kata kuat benda ni..jdi die suh laki ak mandi ngan air yg die bg..laki ak dh syak alisha tkut ngan die..sbb bleh plak die jrit2 time laki ak dukung die kt airport..selama ni xde plak..pastu ak syak cmpur sekali ngan die x ckup tdo lagi kan..

Laki ak kata time die dri KL nk blik kelate ngan adik die ari khamis tu..die rasa kete die brat je..adik ipar ak x tau..laki ak diam kan je..laki ak baca2 dlm hati..terus rasa ringan..jdi kemungkinan la kot ada benda ngikut..tp laki ak ni mmg rajin benda2 ni ikut die..dri die bujang2 dulu..tu ak ckp awk ni suka melepak mlm2..tu sbb benda2 ni suka..huhuhu..sengih je die.fmily die pun kata camtu..dri dulu die selalu camtu..

Smpai kat umah..mungkin alisha pun dh penat nangis bagai..tdola..dh la esok nk raya kan..semua tido lambt mlm tu..nk dkt kul 2 bru semua tdo..jdi mek kata..bia alisha tdo kat lua ni ngan die..die suh ak tdo kat dalam..die sian kat ak penat dri blik keje smpai pgi2 x tdo lagi..ak kata xpela..ak tgk die tdo nyenyak..ak msuk blik tdo jap..tpi biasala dh nama mak..tdo x lena kan..bkan ape..kalau ngan mak ak..ak x risau sgt..lgipun ak risau mek dh tua..sian gak kat die..lgipun ak takut time alisha nk susu..die x sedr..mak ak kat sini biasa dh..kul 3 4 pgi bangun bancuh susu bgi alisha minum..alisha ni jenis mata tutup mulut terkumat kamit haus..so kite kena sntiasa tgk die..so ak kua terus tdo tpi die..x kisah la smpit pun..akhir skali ak tgk mek g mane tah..die selimut kan ak..

Huhu..pent ak menaip..heheh..okla t kite smbung lgi cite seterusnya..x seram dh..:)




I'm Back..

Ponatnyo..ceh..mcm buat keje sgt..kje jga anak jo..ngeh2..ak balik kelate dri sabtu smpai selasa..lama tu..hehe..tu pun sbb dh lama x blik kelate..banyak benda ak nk cite ni,,start dri smpai kelate hingga ak blik kl.Ini semua pasal anak ak alisha..tpi nnti la ak type ek..panjang deh cito nyo..huhuh..


Tungguuuuu!!. (Mcm la ade org nk baca linda oi..:)






Friday, November 4, 2011

KELATE I'M COMING!!

SELAMAT MENYAMBUT HARIRAYA AIDIL ADHA

(1st raya haji ku bersama family di Kelate) hihih..sebenornya nak rasa camne suasana raya haji kat sane..org kata meriah,.moh kito blik..:P

Jumpe lagi next week..tata titu..

Thursday, November 3, 2011

BUMBO SEAT

Ak minat tul tgk kusi ni..ni kalau bagi kat alisha yang sekarang2 ni asik nak bangun2 nk duduk..elok gak kalau ak bli ni..hahah..tpi mahal tu kalau beli yg baru..2oo lebih tu..ak bkn pe kang beli mahal2 buat alisha x suka duk dalam tu mau ak nangis kang...hehe..kan dh rugi..dkt mudah.com ak dh cri..ade tu ade tpi x banyak..yg paling murah ak jumpe rm 80..okla tpi semua dh tersold..huhu..yg ada tgal yg mahai2.


Suka tgk kusi ni..layan..hehe

Ni bukan anak ak ye..hehe..


Wednesday, November 2, 2011

My New baby

Cewah..akan baru bersalin dh beranak lagikan..hehe..xdela..ni baby baru dalam family kitaorg.Anak adik ak akmal dan his wife midah..Jadi sekarang ma ak dah ada 3 cucu dan kesemuanya pompuan.Ni anak adik ak yg kedua.C dah dua anak die..ak sorang..haha..bukan pe..ak bru je kawin taun lepas kan..:)Wife die ptut due date 24/10 tpi dh seminggu lebih x de pape jadi doktor suggest suh bersalin gak.Maka 2/11 dalam tenghari telah lahirkan seorang puteri yg shomel ke dunia ini..Nama blum ada lagi..tpi wajahnya semirip cam anak buah ak yg 1st tu..kata kakak n adikkan..:). Lahir tahun sama ngan alisha maka umur mereka sebaya la t..hehe

Layan pic my new baby gurl..:)




Ikan Singgang

2/11/2011 - Mmg dah plan balik koje nak g beli brg Alisha.dah naik keto x tau nak gi mane..hahah..ak tanye laki ak..laki ak tanye ak..then kitaorg decide gi the mall jela..lgipun snng nk gi makan kat tempat makan favourite en ipe..huhuh..sekrng kan kat mane2 tgh sale kan..lgi2 SOGO..tiap2 bulan sale..hahaha..tpi ak mmg jrg2 gi sogo tu..bukan pe..sosak kepalo ak..:P

Gi the mall sambar baju2 brg2 alisha sket..perut memasing pun dh lapo..terus gerak gi restoran ikan singgang kat chow kit tu..mmg tempat favourite en ipe la kalau mai KL..biasala org kelate dtg sini pun nk makan makanan dorang ye..hehehe..jgn mara ye en ipe..(ayat ak suke nyakat en ipe camtula)


Ni rupa ikan singgang ye 

Tuesday, November 1, 2011

Wajah kesayangan hamba..


My Alisha & My en ipe..
Love both of u..Mmmuahhh
Alisha jarang dpt jumpe papa die..tetiba ak nak snap pic die ngan papa die..die sengih..tu sbb ak suke pic ni..

Papa & Alisha


1/11/2011- Ak bwk En ipe gi Ulu yam..yelah mestila nak tgk Alisha kan..lagi2 papa die lagila jrg dpt tgk alisha..Sampai2 je ma ak bwk kua Alisha..sengih je die..kenal la tu..hehe..Papa die terus dukung die..main2 ngan die..mulut die chok chek chok chek dlm bahasa diela..ak kata la..ngadu kat papa ye..hahaha..

Dalam kul 8 die tido..tu pun siap kipas2 kat kepala die time die masuk buai tu..kalau tak jgn harap die nk tdo..die nak guling dlm buai tu ok..hahaha..igt lama la die nak tdo..dalam kul 11 ak rasa..die jaga..ak kata kat en ipe..ni sah tido lambat la die ni..en ipe pun main2 la ngan die..kat bwh ni gambr en ipe cuba utk tidurkan die..

Mula2 mata die nk lelap gak..tpi ambik masa btul smpai ak tgk en ipe yg dh merah mata nk tdo..hahaha..last sekali anak x sempat tdo..papa die dh menyerah kalah..letih duk pukul2 kotak susu tu..Ak nak gelak..Alisha punyela kusyuk tgk papa die ketuk2 kotak tu..diam je die..smpai mata die rasa nak tido..tpi jgn terpedaya ngan si kecik ni..lastly die x tido ye lepas papa die x larat pukul kotak tu lagi..nak tau kul brape die tdo..kul 3..huhu..ak pun x larat dh time tu..ak bwk kat mama ak yg tgh potong baju..kitaor main ngan die pastu dodoi kan die kat enjut die tu..terus die tido..dn ma ak kata bia die tdokt mak ak..ma ak kata kang angkat satu hal plak kite nk tdo kan die blik..:)


Ni video..sikit je..hehe


video

Si kecik kena Ulser

Si kecik Ulser..
2/11/2011 - Baru je balik dari bwak si Kecik Alisha gi kelinik..dulu semalam ma ak ade bgitau mcm de putih sket kat mult alisha..tpi time tu ak x blik ulu yam..semalam ak blik sekali ngan en ipe..die blik.putih2 tu x banyak sgt..tpi better gi check awlkan..pagi2 ni ak gi KK berdekatan kat Ulu yam ni...check2 semua kaki tangan semua..yelah tkut sakit mulut kaki tangan tu kan..tu semua ok..cuma mulut die..demam pun x..jdi dok bagi ubat sapu ngan antibiotik..Alisha ni walaupun x sihat..die ni mmg jenis senyum je tgk org..smpai kan org igt die dh 6 bulan ke..sbb mcm bijak je gitu..org kata la..tpi ak amin kan ye..:)..die skrg time2 ni..die x suka susu..die suka air kosong je..susu minum cuma air kosong tu die lebih sket..alisha ni bby fm ye..bukan ak x bf kan die..nak wat camne mmg x banyak..pastu ak 2 kali kena operate bagai..eh..tersimpang plak..huhuh..Lepas dh gi kelinik ak hantar alisha kat ma ak kat ulu yam dan ak pun balik gombak untuk bekerja...Hope Alisha cepat sembuh. dan kita boleh balik Kelate weekend ni dengan semngat waja..kami berdua akan pulang dengan Air Asia...lama dh x naik kapal terbang..huhu...chaiyok2..